Türkiye' nin ilk yemek bloggerı (Portakalağacı) olan Hatice Özdemir Tülün'ün editötlüğünde yepyeni bir yemek dergisi yayın hayatına başladı. Adı LOKMA. Aralık 2014 tarihinde yayın hayatına başlayan Lokma Dergisi' ne buradan " Hoş geldin" diyorum ve sevgili Hatice'ye de başarılarının daim olmasını diliyorum. Tarif Aralık 2014 sayısından:
Malzemeler:Kek Malzemeleri:
-1,5 su bardağı un
-2 tatlı kaşığı kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı tarçın
-1 çimdik tuz
-70 gr . oda sıcaklığında tereyağı
-3/4 su bardağı esmer toz şekeri
-2 büyük yumurta
-1 /3 su bardağı zeytinyağı
- 1 paket vanilya
- 2 adet rendelenmiş havuç
-1 /3 su bardağı damla çikolata
-1 / 3 su bardağı rondoda çekilmiş ceviz
Krema Malzemeleri:
-Yarım paket krema
-1 çay bardağı pudra şekeri
-Yarım paket soğuk labne peyniri
-Yarım çay bardağı mavi haşhaş
Fırını 175 C ye ısıtın ve 24 cm lik kek kalıbını hazırlayıp , kek hamurunu yapmaya başlayın. Önce şeker ve yumurtaları mikserle halledin.. Sonra havuç , yağlar , tuz ve tarçını
ekleyin. Ceviz ve çikolataları ayrı bir kapta karıştırın. Bu karışımın yarısını hamura ekleyip karıştırın. Kek hamuruna un , vanilya ve kabartma tozunu eleyin. Hazırladığınız hamur oldukça yoğun kıvamlı bir hamur olacak. Karışımı kalıba döküp üzerine kalan cevizli , çikolatalı karışımı ekleyin.
Önceden ısıtılmış fırında kekinizi pişirin. Kekin pişip pişmediğini bıçak batırarak kontrol edebilirsiniz. kekiniz pişer pişmez fırından çıkarın. kuruyabilir.
Haşhaş hariç ,tüm krema malzemelerini mikserle karıştırarak kıvamlı hale getirin. Haşhaşları da ekleyerek , krema ile soğumuş olan kekinizin üzerini kaplayın.
Afiyet Olsun!
Yorum Gönder
0 Yorumlar