Türkiye' nin  ilk  yemek  bloggerı  (Portakalağacı) olan  Hatice  Özdemir  Tülün'ün    editötlüğünde  yepyeni  bir yemek  dergisi  yayın  hayatına  başladı. Adı  LOKMA. Aralık 2014  tarihinde yayın  hayatına  başlayan Lokma Dergisi' ne  buradan " Hoş geldin" diyorum   ve  sevgili  Hatice'ye  de başarılarının daim olmasını diliyorum. Tarif Aralık 2014 sayısından:
Malzemeler:
Kek Malzemeleri:
-1,5   su  bardağı  un
-2  tatlı kaşığı  kabartma  tozu
-1 tatlı kaşığı tarçın
-1  çimdik  tuz
-70 gr . oda   sıcaklığında tereyağı
-3/4  su bardağı  esmer toz  şekeri
-2  büyük  yumurta
-1 /3  su bardağı  zeytinyağı
- 1  paket  vanilya
- 2 adet rendelenmiş havuç
-1 /3  su bardağı   damla çikolata
-1 / 3  su bardağı  rondoda çekilmiş   ceviz

Krema Malzemeleri:
-Yarım paket krema
-1  çay  bardağı pudra  şekeri
-Yarım paket soğuk  labne peyniri
-Yarım çay bardağı mavi  haşhaş
  
 
Yapılışı:
Fırını 175  C ye  ısıtın  ve 24  cm lik kek  kalıbını  hazırlayıp , kek  hamurunu yapmaya  başlayın. Önce şeker ve yumurtaları   mikserle  halledin.. Sonra  havuç , yağlar , tuz  ve  tarçını
  ekleyin. Ceviz  ve  çikolataları ayrı bir   kapta  karıştırın. Bu karışımın  yarısını  hamura  ekleyip  karıştırın. Kek  hamuruna un , vanilya   ve  kabartma tozunu eleyin. Hazırladığınız  hamur  oldukça  yoğun kıvamlı  bir  hamur olacak. Karışımı  kalıba   döküp    üzerine   kalan cevizli , çikolatalı karışımı ekleyin.
 
Önceden  ısıtılmış  fırında kekinizi  pişirin. Kekin pişip pişmediğini bıçak batırarak kontrol edebilirsiniz. kekiniz  pişer pişmez  fırından  çıkarın. kuruyabilir. 
  
 
 Haşhaş  hariç ,tüm  krema  malzemelerini    mikserle    karıştırarak  kıvamlı hale  getirin.  Haşhaşları da  ekleyerek ,  krema   ile  soğumuş olan kekinizin  üzerini  kaplayın.  
 

Afiyet Olsun!