Ekşi mayalı Karadeniz ekmeğini ya da bazlamayı ikiye ayırıp pizza alt hamuru olarak kullanmak çok pratik ve lezzetli bir sonuç ortaya çıkardı. Tavsiye ederim.
Küçük veya büyük bazlama ekmeklerini ikiye ayırıp kullandığınızda kimse bazlamadan pizza yaptığınızı anlamayacak. Acil durumlara pratik çözüm.
Öncelikle ince dilimlenmiş Karadeniz ekmeklerini ya da ortadan ikiye ayrılmış pizzalarınızı tepsiye dizin.
Ekmek ya da  bazlamaların üzerine  bol ketçap sürün.
Ketçapladığınız  ekmek dilimlerinin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini  bol bol serpiştirin.
Kaşar peynirinden sonra  mantar , zeytin, sucuk , biber, salam  ve  kiraz domatesleri  dilimleyerek  serpiştirin.  Üzerine kekik  ekleyin.
200 C  fırında  kızarana kadar yaklaşık 25 dakika  pişirin. Afiyet olsun.