Portallı kek tabanı ile bir pastanın ötesinde lezzette.Çok hafif yaz için ideal. Kesinlikle bağımlılık yaptığı için evde bulundurulmamalı sadece misafir geldiğinde yapıyorum .
PORTAKALLI ALT TABAN KEKİ
-4 yumurta
-1 su bardağı şeker
-1 portakal kabuğu rendesi
-1 portakalın suyu
-4/3  su bardağı süt
-yarım su bardağı zeytinyağı
-2,5 su bardağı un
- bir paket  vanilya
- bir paket kabartma tozu
Yumurta ve şeker mikserle karıştırılır. Diğer malzemeler eklenerek kek hamuru elde edilir. Yağlanmış kareborcamda 160 derecede pişirilir. Soğuduktan sonra oval kesilerek servis kabına alınıp 2 bardak kadar soğuk sütle ıslatılır.Yarım saat dinlenmeye bırakılır üzerine krema yayılır. Bir gece dinlendirilir ve üzerine hindistancevizi fıstık ve yaz meyveleriyle süslenir.
KREMASI
Kremayı keki pisirmeden once hazır ederseniz soğuması açısından daha iyi olur.
-1 litre süt
-1 su bardağından biraz az şeker
-2 çorba kaşığı dolusu un
-3 çorba kaşığı dolusu nişasta
- 1 çorba kaşığı dolusu tereyağı
- vanilya

Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzeler tencereye alınarak sürekli karıştırılarak pisirilir . Kaynamaya başlayınca 10 dakika daha pişirilir tereyağı ve vanilya eklenir. Sogutulurken ara ara mikserle karıştırılır.
Afiyet olsun.