Ev de kendi mutfağımızda yaptığımız hersey daha sağlıklı -içine ne koyduğumuzu biliyoruz -daha lezzetli ve kendi el emeğimiz olduğu icin daha mutluluk verici.Bu pasta tarifi annemin yıllarca yaptığı tarìf  unutulsun istemedim . 
Öncelikle kremamızı hazırlıyoruz.

KREMA MALZEMELERİ
1 litre Süt
1 yumurta 
5-6  çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı  nişasta
2 çorba kaşığı un ( tepeleme)
1 paket vanilya
Vanilya hariç tüm malzemeleri soğuk sütle karıştırın. Tam homojen karışım elde etmek için bir süre buzdolabında bekletebilirsiniz. Yüksek ateşte karıştırarak pişirin .Muhallebi kıvamına gelince altını kısıp 10-15 dakika daha pişirin. Vanilya ve isteğe bağlı 1 kaşik tereyağı ekleyip mikserle ara ara karıştırarak güzel kıvamlı bir krema elde edin . Buzdolabına kaldırın .
PANDİSPANYA MALZEMELERİ 
5 İri Yumurta
1 Su Bardağı Toz Şeker 
1 adet portakal ya da limon kabuğu rendesi
Yarım Fincan Su 
Yarım Fincan Limon suyu 
2 Fincan Nişasta 
3, 5 Fincan Un 
1 paket kabartma tozu
PÜF NOKTASI: Yumurtalar oda sıcaklığında olacak . Yumurta beyazları ve sarıları ayrı ayrı çırpılacak . Ne kadar uzun çırpılırsa o kadar güzel kabarıyor. Yumurta kokusunu önlemek için limon suyu ve limon kabuğu rendesi kullanmak iyi oluyor . Kremayı eklemeden önce pandispanya parçalarını ıslatın .Böylece krena daha iyi tutar.

Yumurta sarılarını şekerle çırpın. Yumurta beyazlarını ayrı bir kapta iyice köpürene kadar çırpın .Sonra bu iki karışımı birleştirin kabarıklığın sönmemesine dikkat edin . Limon rendesi ekleyin .Lìmon duyu ve su ekleyin , karıştın. Un, kabartma tozu ve nisastayı eleyerek ekleyin,  hafifçe karıştırın . 22 cm lik kalıba dökün . 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin .

Soguyan pandispanyayı 3 parcaya ayırın. Pandispanyanın tepesi taban olacak.
En alt bölūm ise düz olduğu icin tepeye gelecek şekilde parçaları sütle ıslatıp aralara krema sürüp dilerseniz fıstık , hindistancevizi ya da meyvelerle süsleyip pastanızı hazırlayın.
Tüm pastayı krema ile kaplayın . Son işlem pastayı süslemek .



Afiyet olsun .