Kokusuyla , lezzetiyle insanları kendisine çeken bir yemek: Minestrone. İtalyanların belki de makarnadan sonra en çok bilinen yok yok çorbası.

En önemli özelliği malzemelerin bol ve çeşitli kullanılması. Aslında  bu  çorbayı  herkes  kendince yeniden yorumlayabilir.  Özgürce koyun tencerenize mevsimine göre sebzelerinizi , kaynatın ve içini boşalttığınız somun ekmeğe doldurarak sıcacık çorbanızı için.
Mevsimine Göre Minestrone
Malzemeler
-2 adet orta  boy havuç
-1 adet  iri soğan
-2 -3  diş sarımsak
-2 adet kırmızı biber
-1 adet yeşil biber
-2 bardak domates püresi
-1 yemek  kaşığı dolusu  domates salçası
- 4   yemek kaşığı yıldız şehriye ya da düdük makarna ya da bulgur
- 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
-1 su bardağı haşlanmış barbunya  veya nohut  veya  fasulye
-15 adet taze  fasulye
-1 adet ince pırasa
-3  adet  orta  boy patates
-1 adet kabak
-6-7  adet  karnabahar  çiçeği
- su  veya  et suyu   veya  tavuk suyu
-maydanoz fesleğen  veya  nane
- 3  dal  kereviz sapı  ve  yaprakları
-tuz ,  kırmızı  pul  biber
Not : Ispanak, pazı, brokoli   ve  et suyu  yerine  kıyma da eklenebilir.
Yapılışı
Tüm sebze malzemeleri küçük küçük küp küp doğrayın.
Tencereye yağ, soğan ve sarımsağı ekleyin . Havuç, yeşil  fasulye , biberler, pırasayı  koyun .Tencerenin kapağını kapatarak pişirin. Sonra domates püresini döküp, salçayı ekleyip, şehriye hariç diğer malzemeleri koyup, yarım saat kadar kısık ateşte kaynatın. En son şehriyeleri katın ve 15 dakika kadar pişirin, kıyılmış maydanoz ,  fesleğen veya  nane ile süsleyin.